HírekSuccess Story

Simalube a logisztikában – esettanulmány

By 2024.09.16. No Comments

A logisztika világában, a rendkívül összetett szállítási folyamatokkal, a hatékonyság a siker kulcsa. Minden leállás, minden géphiba jelentős költségekkel járhat – nemcsak a javítások formájában, hanem az értékes idő elvesztése és a teljes szállítórendszer megszakítása révén is. Leggyakoribb problémaforrás a lánc- és görgős szállítószalagok kenés-optimalizálásának elmulasztása. Pontosan itt jönnek a képbe a simatec automatikus kenőberendezései.

Több mint 40 éves tapasztalatával nagy és kis ipari üzemekben, különböző ágazatokban és komplex logisztikai központokban való alkalmazásával a Simatec Simalube kenőberendezései új szintre emelték a megbízhatóságot és a hatékonyságot. A leginnovatívabb technológiák megbízható partnerévé váltak.

A Simatec ag büszke arra, hogy olyan terméket hozott forgalomba, amely leegyszerűsíti ügyfelei alkalmazásainak kenését és költségmegtakarítást eredményez. Ez az eredmény új berendezések telepítésekor és régi berendezések felújításakor egyaránt elérhető.
A Simatec elkötelezettsége messze túlmutat egy termék szállításán. Támogatja partnereit a kenési megoldások bevezetésével is, amelyek segítenek a meglévő gyártási folyamatok javításában és további nyereséget termelnek.

Kiemelkedő példa erre a logisztikai ipar egyik ismert képviselőjével való együttműködése, ahol a logisztikai központjuk energiaköltségeinek 90.000 CHF-os éves csökkentését (CO2-csökkentés) tudták elérni a Simalube automata kenőrendszer használatával!

A Simalube-jaik a fárasztó, időigényes és hibalehetőségekkel járó kézi kenés ellenségei, különösen a rohanó időkben. A fenti példában szereplő ügyfél számára számos más előnyt is hoztak:

simalube logisztika szállítmányozás
  • az anyagköltségek kb. 10%-os csökkentése
  • hulladékcsökkentés
  • a kenésre fordított munkaórák csökkenése kb. 600 óráról évi 112 órára.
  • kevesebb kopás és hosszabb élettartam a láncpároknál
  • zajcsökkentés
  • a karbantartási munkák könnyebb tervezhetősége
  • kevesebb meghibásodás, a meghibásodás kockázatának csökkentése
  • erőforrás-optimalizálás

A Simalube megfelelő partner az Ön logisztikai folyamataihoz is

A Simatec kenési megoldásai jelentős javulást eredményeztek, különösen az automatikus áruszállítás, a láncos szállítószalagok és a válogatórendszerek területén. Ezek a rendszerek, amelyek a logisztikai folyamatok gerincét alkotják, a folyamatos és megbízható kenéstől függenek a zavartalan működéshez. A Simalube biztosítja, hogy e rendszerek mozgó alkatrészei optimálisan legyenek kenve, ezáltal meghosszabbítva élettartamukat.

A Simalube automatikus kenési megoldásainak előnyei önmagukért beszélnek: nemcsak az üzemeltetési költségeket csökkentik, hanem a rendszerek rendelkezésre állását is növelik. Ugyanakkor a megnövekedett költségek és a kezdeti telepítés során felmerülő többletmunka gondolata aggodalmat kelthet, de ez egy kezdeti kiadás. Az egyszerű telepítést követően a befektetés gyorsan megtérül. A vállalatnak a minőség, a megbízhatóság és a szolgáltatás terén régóta fennálló piacvezető szerepe önmagáért beszél.

Simatec ag: Szakértelem, innováció és sikeres partnerségek

A Simatec ag munkatársai már négy évtizede fejlesztenek személyre szabott kenési megoldásokat a legkülönbözőbb ügyfelek és iparágak számára. Szakértelmük az egyszerű csapágyak, fogaskerekek és villanymotorok kenésétől a magasan fejlett lánc- és görgős szállítóberendezésekig, valamint az emelőrendszerek és csúszó alkalmazásokig terjed. A világ minden tájáról érkező ügyfelekkel való sokéves együttműködésnek köszönhetően megértik a különböző iparágak eltérő követelményeit és kihívásait. Ez az ismeretanyag beépül termékeik és megoldásaik folyamatos fejlesztésébe.

simalube logisztika szállítmányozás szállítószalag
simalube logisztika szállítmányozás szállítószalag

A Simalube különleges előnye a szabadalmaztatott szárazelemes meghajtás. Ez az innovatív megoldás, amely egyedülálló a piacon, biztosítja, hogy a kenőanyagok pontosan és megbízhatóan eljussanak a kritikus pontokhoz és a legnehezebb környezeti feltételek mellett is – külső energiaforrás nélkül. Ezért használják a piacvezető felvonógyártók, a szélturbinagyártók és a cementipar képviselői mind a Simalube kenőegységünket, és érik el vele a karbantartási költségek és az állásidő jelentős csökkentését.

simalube gázfejlesztő cella

Optimalizálja logisztikai folyamatait Ön is a Simalube megoldásaival!

Fedezze fel, hogyan segíthetnek a személyre szabott kenési megoldások új szintre emelni a hatékonyságot és a megbízhatóságot. Használja ki a lehetőséget, hogy közösen dolgozzunk ki egy olyan testreszabott kenési stratégiát, amely döntő előnyt biztosít Önnek, és bízzon 40 éves tapasztalatunkban és innovációs erőnkben.
A Simatec ag kizárólagos magyarországi képviselőjeként állunk rendelkezésére!

Kapcsolat>>